FAQ

Kamp BETA is het introductiekamp voor de aankomende studenten van de academies ALST en ATIx van Avans Hogeschool Breda. Tijdens het kamp leer je op een laagdrempelige en gezellige manier je studiegenoten, studenten van andere opleidingen en de stad Breda als studentenstad kennen. We hebben de leukste sport en spel activiteiten gepland om je zo op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met verschillende factoren van het studentenleven.

Dit jaar vindt Kamp BETA plaats van maandag 26 tot en met vrijdag 30 augustus 2024 bij Breepark in Breda.

Kamp BETA duurt 5 dagen lang! Je hebt dus 4 overnachtingen. Vrijdag ga je aan het begin van de middag weer naar huis met een hoop onvergetelijke herinneringen!

 
 

Kamp BETA is het introductiekamp van de academies ALST en ATIx van Avans Hogeschool Breda. Alle aankomend studenten van Avans mogen mee, onze doelgroep is aankomend studenten van de academies ATIx en ALST. Voor deze studenten houden wij rekening met het schoolrooster. Voor andere opleidingen kunnen wij de afstemming niet garanderen. De opleidingen die onder deze academies vallen zijn:

 

 • Biobased Technology and Chemistry
 • Biomedisch onderzoek
 • Business IT & Management (BIM)
 • Chemische Productinnovatie
 • Forensisch laboratoriumonderzoek
 • Milieukunde (ESSET)
 • Procesontwikkeling en optimalisatie
 • Elektrotechniek
 • Technische Bedrijfskunde
 • Informatica
 • Mechatronica
 • Technische Informatica
 • Werktuigbouwkunde

Ja, wij zorgen ervoor dat je bij studiegenoten in het groepje komt die dezelfde opleiding gaan doen als jij. Daarnaast proberen we ervoor te zorgen dat jouw papa of mama (groepsbegeleider) ook van deze opleiding is.  

Je hoeft je nergens zorgen om te maken, we houden namelijk met verschillende scenario’s rekening. We hebben altijd een plan B & C klaarstaan om alsnog een fantastische introductie neer te zetten!

De inschrijfkosten zijn €125,36 euro. Hiervoor krijg je een onvergetelijke ervaring met de leukste activiteiten en een superleuke start van je studententijd! Daarnaast zorgen wij voor de accommodatie, het ontbijt, de lunch en het avondeten.

Je zorgt zelf voor je slaapspullen en fiets, doen wij de rest! Je ontvangt een aantal weken voor het introductiekamp ook nog een paklijst van ons, dan weet je zeker dat je niks vergeet! 

Tijdens het introductiekamp hebben we veel activiteiten gepland in en om Breda. Om daar te kunnen komen heb je een fiets nodig.

Heb je geen fiets, of kun je hem niet meenemen naar Breda? Dan kun je een fiets huren, meer informatie hierover krijg je na de inschrijving. De kosten hiervan liggen rond de €30,00 euro voor de hele week!

Nee, er is helaas geen mogelijkheid om je telefoon op te laden. Dit zijn de regels om de brandveiligheid te waarborgen. Zorg er daarom voor dat je voldoende powerbanks bij je hebt om hem toch op te kunnen laden. Gelukkig heb je tijdens het kamp je telefoon niet nodig 😉.

Als jij mee gaat op introductiekamp begin je jouw studententijd goed door studiegenoten te leren kennen. Je leert niet alleen je studiegenoten kennen, maar ook Breda als studentenstad. Je zorgt er ook voor dat jij alvast een stapje voor hebt op studenten die niet mee gaan op introkamp.

 
 

Ja, daar houden wij rekening mee. Na het ontbijt fietsen we gezamenlijk naar Avans, na de intake dag zullen we weer verder gaan met het introductiekamp. 

 
 

Ja dat kan, mits je op tijd je bed uit bent. We hebben namelijk een vol programma 😉  

Wanneer je meegaat op introductiekamp begin je jouw studententijd goed door je medestudenten, hogerejaars en de studentenstad Breda alvast te leren kennen. Hierdoor zit je op de eerste schooldag al met vrienden in de klas en heb jij alvast een stapje voor op de studenten die niet meegaan. 

Daarnaast zijn er gedurende 5 dagen de leukste activiteiten gepland. Samen met je studiegenoten beleef jij een onvergetelijke introductie. Zolang jij je slaapspullen en fiets regelt, doen wij de rest. Beloofd! 

Je kunt vooral een week vol plezier en avontuur verwachten. We gaan niet alles verklappen, maar op onze social media zijn foto’s en video’s te zien van afgelopen jaren (@kampbeta)! En als je er dan toch bent, dan kun je ons meteen even volgen 😉

Je kunt ons vinden op Instagram, TikTok, Youtube, Facebook, Linkedin and Snapchat!

Op Kamp BETA gelden de Nederlandse wetten en regels als het gaat om alcohol gebruik. Onder de 18 jaar wordt er geen alcohol geschonken, ook het doorverkopen/ doorgeven van alcohol aan minderjarigen is verboden. We controleren door middel van bandjes en toezicht van de kampstaf en crew. Wanneer er een overtreding van deze regels wordt geconstateerd zal er worden opgetreden.

 Ook drugs zijn op Kamp BETA verboden. Het bij je hebben van drugs zorgt voor een directe verwijdering van het kamp. Daarnaast zal er altijd een melding gemaakt worden bij Avans Hogeschool en indien nodig bij de politie.  

Tijdens het aanmelden vragen we je om persoonlijke gegevens in te vullen. Deze zijn alleen voor jou en de kampstaf zichtbaar. Hier kun je aangeven dat je een allergie en/of speciaal dieet hebt. Tijdens het kamp zal hier dan zeker rekening mee gehouden worden.  

Heb je hierover vragen? Stuur dan een mail naar secretaris@kampbeta.nl.

Niet het antwoord gevonden wat je zocht? Stuur je vraag dan naar secretaris@kampbeta.nl

Scroll naar boven